Hrvatica visila na planini Velež: Spasioci stigli do nje, prebačena je u bolnicu VIDEO

Na planini Velež dogodila se nesreća u kojoj je povređena državljanka Hrvatske kada je ostala ostala da visi na strmoj planini.

Izvor: Avaz
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nakon niza pokušaja, GSS je uspeo da se probije do povređene žene.

"Na području planine Velež na lokalitetu Vita Felale dogodila se nezgoda u kojoj je povređena državljanka Republike Hrvatske. U toku je akcija spašavanja", preneo je ranije Dnevni avaz.

U akciju spasavanja bio je uključen i helikopter, ali ni posle nekoliko preleta nije mogao da joj se približi zbog teškog terena.

"Ne možemo mnogo da vam kažemo osim da su ekipe na terenu. Gore je već 40 ljudi, stiže još 40, a u pripravnosti je 20 spasilaca. Sve gorske službe spasavanja koje su bile na raspolaganju su tu", rekao je za Avaz Emil Balavac iz GSS Jablanica.

Još nije poznato kako je došlo do nesreće.

"Pripadnici Helikopterskog servisa ni nakon 20 naleta nisu mogli da se približe povređenoj ženi", rekao je Boban Kusturić, viši direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske.

"Poleteli smo iz Banjaluke oko 17 časova. Imamo saznanja da je na stenama na Veležu povređena državljanka Hrvatske i da ima povrede ruke i grudnog koša. Sa sobom imamo medicinsku opremu i lekara, a pokušaćemo da je izvučemo i prevezemo u Dom zdravlja u zavisnosti od povreda", rekao je Kusturić.

GSS je stigao do žene

Kako saznaje Dnevni avaz, spasioci GSS-a stigli su do žene koja je visila i ona je u posebnim nosilima spuštena vertikalno niz planinu.

Ona je ubrzo transportovana u bolnicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 69 idi na stranu