Vučić čestitao Erdoganu pobedu

Beograd -- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je izbornu pobedu predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i poželeo mu uspeh u obavljanju odgovorne dužnosti.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"U svoje i u ime građana Republike Srbije, upućujem Vam srdačne čestitke povodom ponovnog izbora za predsednika Republike Turske, sa željom da i u ovom mandatu ostanete posvećeni daljem razvoju Vaše zemlje i dobrobiti njenih građana. Poverenje naroda sobom nosi najveću odgovornost za svakog državnika, pogotovo kada je stečeno tokom brojnih izazova koje su nam svima donele prethodne teške godine i okolnosti na globalnom planu", naveo je Vučić.

On je istakao da je za Srbiju Turska izuzetno važan partner, ne samo u oblasti ekonomskih i bilateralnih odnosa, već i na međunarodnoj političkoj sceni, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

"Nadam se da ćemo pored postojećih velikih projekata, zajedno raditi na novim poduhvatima koji će ubrzati snažan razvoj celog regiona, ali i zbližiti ljude i povezati ekonomije na dobrobit svih naših građana. Kao pouzdan i ozbiljan partner Turske na Zapadnom Balkanu, Srbija ostaje odlučno opredeljena da posvećeno radi na daljem širenju i jačanju naših odnosa, zasnovanih na uzajamnom razumevanju i uvažavanju, kao i iskrenim prijateljskim vezama sa turskim narodom. Još jednom Vam čestitam na izboru, uz poziv da ponovo posetite Srbiju, kako bismo nastavili zajednički da gradimo bolju budućnost za naše građane", navodi se u čestitki predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu