Mediji: Dečak K.K. traži da bude pušten odmah

Beograd -- Dečak K.K. (13) koji je 3. maja ubio osmoro vršnjaka i čuvara škole, dok je deveto dete umrlo kasnije u bolnici, svakodnevno traži da bude pušten.

Izvor: Blic
Podeli
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic
Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Kako saznaje Blic, K.K. svakodnevno zahteva da bude pušten na slobodu sa klinike, jer tvrdi da "nema više razloga da boravi u bolnici". Ipak, šanse da su to dogodi su praktično nikakve, dodaje taj list.

Dečak ubica je od zločina zatvoren u posebnoj instituciji, u izolaciji. Lekari prema njemu sprovode veštačenja i dodatne dijagnostike.

Kako se navodi, za sve ovo vreme on ne pokazuje kajanje, hladan je i smiren i nije tražio da kontaktira s bilo kim.

K.K. je I ranije, prema tvrdnjama medija, postavljao pitanja: "Kada izlazim?" i "Kakav odjek ima to što sam uradio?", ali u poslednjih nekoliko dana se “osilio” i pritiska lekare da ga puste na slobodu - o čemu, naravno, nema ni govora.

Dečak ubica lekarima svakodnevno postavlja pitanje "da li danas izlazim", uz komentare da "nema više razloga da ovde bude", jer su "obavljeni svi pregledi. S druge strane, lekari smatraju da je K.K. i dalje opasnost po okolinu i da postoji mogućnost da ponovi isto ili slično krivično delo, ako bude u prilici.

“Niko ne može da isključi taj ogromni rizik”, kaže sagovornik "Blica" upućen u slučaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu