"Priština se neće usuditi"

Predsednik skupštinskog odbora za KiM, Milovan Drecun, tvrdi da se Priština neće usuditi da osporavanjem registarskih tablica izazove novu destabilizaciju.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Milan Adzic
Ilustracija: Shutterstock/Milan Adzic

On ističe da se u Prištini nema političke volje da se taj problem reši.

Drecun je za RTS rekao da Priština želi da zloupotrebi to pitanje za rešavanje statusnih pitanja, da preko tablica natera Beograd da prihvati tzv. državu Kosovo.

"Oni bi da tablice ne budu statusno neutralne, da bi to moglo da se predstavi kako nekakav uspeh u navodnom de fakto priznanju lažne države Kosovo", kaže Drecun.

Prema njegovim rečima, rokovi ne postoje, problem će se rešavati u narednom periodu, jer "ljudima bi trebalo omogućiti da mogu slobodno da se kreću, da ih niko ne malteretira".

"Pretpostavljam da se Priština neće usuditi da izaziva novu destabilizaciju, jer im je jasno poručeno od strane SAD i EU da više ne sme da bude nikave destabilizacije na severu KiM", rekao je Drecun.

On je istakao da u slučaju da "neko želi da politički zloupotrebi pitanje tablica u neke druge svrhe, onda to predstavlja situaciju koja zahteva odgovor srpskog naroda".

Drecun ukazuje da bi Priština morala da bude obazriva, posebno u fazi kada se razgovara o "mogućem sporazumu o normalizaciji odnosa", u trenutku kada je Zapad upozorio da više neće trošiti svoje resurse za rešavanje ovakvih kriznih situacija.

Prema njegovim rečima, Priština će ipak razumeti te poruke i odustati od toga da Srbe ponovo matretira i teroriše, da im ugrožava slobodu kretanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 94 idi na stranu