Milatović protiv Đukanovića: "Ovo je vaš poslednji politički krug"

Predsednički kandidati na izborima u Crnoj Gori imaju TV duel na RTCG 1.

Izvor: Novosti
Podeli
FOTO TANJUG/ SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU PREDSEDNIKA CRNE GORE, fotografija niske rezolucije/ nr
FOTO TANJUG/ SLUŽBA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU PREDSEDNIKA CRNE GORE, fotografija niske rezolucije/ nr

Đukanović je u uvodnom obraćanju često gledao u pod i mucao. Takođe, opet je ponavljao mantru o "velikodržavnim nacionalizmima". "Ovo je vaš poslednji politički krug", kazao je Milatović Đukanoviću.

On je naglasio i da sam Milo zna da neće pobediti u nedelju. "Pokazao sam kako se u Crnoj Gori upravlja ekonomijom u korist javnog interesa", kazao je Milatović.

Poručio je da će biti ono što Đukanović nikad nije bio - predsednik svih građana Crne Gore. Milatović je rekao da je Đukanović devedesetih terao Bošnjake iz Pljevalja. "Na kraju ste udarili na Srbe. Nikada niste bili predsednik svih građana u Crnoj Gori", kazao je Jakov Milatović.

On je rekao da su po prvi put nakon 20 godina građanima Crne Gore vratili dostojanstvo programom "Evropa sad".

"Ono što ste vi ostavili, 150 evra minimalne penzije i 220 evra minimalne plate, uspjeli smo da u nevjerovatno teškim ekonomskim i političkim uslovima, povećamo. I to za koliko, da minimalnu zaradu povećamo na 450 eura, da minimalnu penziju povećamo na 250 evra, da sve zarade u zemlji povećamo, tako da sa onih 500 evra prosečne zarade koju ste vi držali u prethodnih 15 godina u Crnoj Gori, ona bude povećana na 750 evra. Vratili smo i dostojanstvo svoj đeci tako što smo vratili dečiji dodatak, koji ste vi ukinuli, pogubnim ekonomskim politikama", rekao je Milatović.

Pomenuo je i vraćanje naknada majkama, kao i besplatne udžbenike, jer, kako kaže, "vi ste to ukinuli jer vam smeta znanje, pošto znanja i nemate".

Izbori u nedelju

Priča o predsedničkim izborima u Crnoj Gori prvi put posle gotovo dve decenije spala je na dva slova, a epilog će dobiti 2. aprila.

Kampanja je u punom jeku, a u to da će biti prvi čovek Crne Gore ubeđeni su i Jakov Milatović, kandidat Pokreta Evropi Milo Đukanović, aktuelni predsednik i lider Demokratske partije socijalista (DPS), koji više od tri decenije vlada zemljom.

Đukanović je u prvom krugu osvojio 36, a Milatović 29 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu