"Regionalni političari snimaju video podrške kandidatima Crne Gore, a optužuju Aleksandra Vučića koji ćuti"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da Aleksandar Vučić nijednom nije prokomentarisao izbore u Crnoj Gori, iako se to navodi u mnogim regionalnim medijima

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs

Ona je odgovarajući na pitanja tokom izjava za medije nakon sastanka sa premijerom Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim rekla da su se mnogi drugi političari iz regiona izjasnili o svojim favoitima na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

“Videla sam na više mesta u regionalnim medijima da se Aleksandar Vučić meša u izborni proces u Crnoj Gori. Istine radi, on nijednu jedinu reč nije rekao o tim izborima. Međutim, mnogi drugi regionalni političari jesu direktno podržali određenog kandidata. Aljbin Kurti je, primera radi, otvoreno podržao Mila Đukanovića. I to je svima u redu i niko ne kaže ništa, ali se zato Aleksandar Vučić meša u izborni proces”, rekla je Brnabić.

Ona je kao neverovatnu činjenicu ocenila to da je Denis Bećirović, član predsedništva Bosne i Hercegovine, snimio video podrške Milu Đukanoviću, koji je jedan od dva kandidata u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji se održavaju u nedelju.

“Dakle, član predsedništva jedne zemlje snima video da podrži predsedničkog kandidata, samo nekoliko dana pred izbore. Meni nikada u životu ne bi palo na pamet da snimim video i podržim predsedničkog kandidata u bilo kojoj drugoj zemlji, osim Srbije. To bih smatrala kao uvredu za tu drugu zemlju i sve njene građane”, jasna je bila premijerka.

Ona je na kraju podvukla da je na njoj odgovornost da jasno i glasno kaže ove činjenice, iako se u mnogim medijima u regionu stvara potpuno drugačija slika.

“Građani Crne Gore mogu i treba da vide kakav je odnos Srbije i njenih predstavnika vlasti prema njihovom izbornom procesu, a kakav je odnos nekih drugih. Ono što jeste licemerno je da njima niko nijednu jednu reč nije rekao, ali kao i uvek, Aleksandar Vučić je kriv za sve”, zaključila je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu