Vučić se sastao sa premijerom Severne Makedonije; "Nastavljamo da radimo zajedno" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Izvor: B92, Tanjug, Sputnjik
Podeli
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav
Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Dvojica zvaničnika su istakla da su odnosi dveju država najbolji u savremenoj istoriji.

Predsednik Vučić je konstatovao da u Srbiji i Severnoj Makedoniji postoji čvrsta politička volja za dalje jačanje saradnje, pa je predložio konkretne korake u oblasti trgovine, turizma, kulture i sporta, saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Premijer Kovačevski je naglasio da između Srbije i Severne Makedonije više nema otvorenih pitanja i da je partnerstvo dveju država primer za region. Takođe je rekao da će tri dokumenta, koja se potpisuju tokom njegove posete Beogradu, dati dodatni impuls snaženju saradnje.

Predsednik Vučić je dodao da je Srbija opredeljena da u odnosima u regionu promoviše pozitivnu agendu, orijentisanu ka budućnosti, što se vidi i kroz aktivnu ulogu u inicijativi Otvoreni Balkan, te je sa premijerom Kovačevskim razgovarao o saradnji u okviru te inicijative i dodatnim koristima za gradjane Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Nakon sastanka predsednik Srbije oglasio se na Instagramu.

Potpisana tri memoranduma o saradnji Srbije i Severne Makedonije

Takođe danas su potpisana i tri memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije, u prisustvu premijerke Srbije Ane Brnabić i premijera Severne Makedonije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski potpisali su Memorandum o razumevanju izmedju Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije o merama za unapredjenje kretanja ljudi i robe preko zajedničke državne granice.

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Dubravka DJedović i ministar ekonomije Severne Makedonije Krešnik Bekteši potpisali su Memorandum o razumevanju izmedju Vlade Srbije i Vlade Severne Makedonije o saradnji u oblasti rudarstva i energetike.

Ministar gradjevinarstva Goran Vesić i ministar za transport i veze Severne Makedonije Blagoje Bucvarski potpisali Memorandum o razumevanju "Projekat ETS - uspostavljanje interoperabilnog elektronskog sistema naplate putarine".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu