Smenjen direktor policije

Podgorica -- Vlada Crne Gore smenila na današnjoj sednici direktora Uprave policije Zorana Brđanina, nakon što je pre nekoliko dana uhapšen njegov pomoćnik Dejan Knežević.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Knežević se tereti da je deo kriminalne organizacije.

Vlada je za vršioca dužnosti imenovala dosadašnjeg načelnika Centra bezbednosti Budva Nikolu Terzića.

Premijer Dritan Abazović kazao je da ni u jednom momentu nije dovodio u pitanje intelktualni ili profesionalni kapacitet Brđanina, sa kojim želi da zadrži odličnu komunikaciju.

On je istakao da su zahvaljujući aktivnostima ministra unutrašnjih poslova i kabineta premijera uspeli da odblokiraju dostavljanje podataka Europola.

"Zašto Europol nije hteo da dostavlja podatke? Meni je poznato, njima izgleda nije. Ako to nije poznato bilo dosadašnjem direktoru, meni je žao", kazao je on.

Istakao da je imao korektan razgovor sa Brđaninom i da je tražio od njega "džentlmenski" da podnese ostavku i da mu bude dodeljena druga radna pozicija.

"On je svojevoljno rekao da mu to nije prihvatljivo i došli smo u situaciju da mi preduzmemo mere", poručio je Abazović.

Rekao je da je ponosan na rezultate Brđanina, ističući da ne smatra da je on za "nešto posebno kriv", osim funkcionalno i da je zbog dužine boravka u Upravi policije morao da ima informaciju više od svih članova Vlade računajući i premijera zbog, kako je rekao, prirode posla.

"Borimo se protiv narko kartela koji nisu van institucija, već u njima. Da su ljudi štitili ljude koji su činili gnusne zločine, ubijali ljude i ukopavali ih na razna mesta od kojih su neka nepoznata. Neka svaka institucija, ja sam spreman svojom čašću i materijalno da odgovaram za ovakve stvari", istakao je Abazović.

Viši sud u Podgorici odredio je pritvor do 30 dana pomoćniku direktora policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejanu Kneževiću, koji je uhapšen pod sumnjom da je povezan s grupom koja se tereti za organizovani kriminal i šverc droge.

Kako je prethodnih dana saopšteno, krivičnom prijavom je obuhvaćeno 17 osoba, među njima najviše bivših i aktivnih policajaca.

Knežević je na saslušanju negirao dela koja su mu stavljena na teret, a prema rečima njegovog advokata pritvor mu je određen zbog opasnosti od bekstva i od uticaja na svedoke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 63 idi na stranu