Obratio se Netanijahu: Dao obećanje

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je obećao da će sprečiti raskol u društvu i učiniti sve da ništa ne ugrozi državu i demokratiju.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE/Ariel Schalit
Foto: EPA-EFE/Ariel Schalit

On je potvrdio da se sudska reforma odlaže do leta.

"U skladu sa svojom nacionalnom odgovornosti i željom da sprečim raskol u društvu, odlučio sam da obustavim drugu i treću raspravu o zakonu na ovoj sednici Kneseta kako bih dao vremena za postizanje dogovora tokom sledeće sednice Kneseta", rekao je Netanijahu u obraćanju naciji. Istakao je i da "nije spreman da pocepa narod".

"Mi nismo neprijatelji, mi smo jedan narod", rekao je Netanijahu u obraćanju naciji.

"Pravim pauzu od donošenja zakona radi pregovora… Sprovešćemo reformu, svi razumeju da je potrebna. Dogovorićemo se sa drugom stranom i sprovesti", obećao je Netanijahu.

On je saopštio da neće odustati od onoga "za šta smo izabrani", ali će pokušati da dođe do razumevanja.

"Apelujem na sve, imamo zajedničku sudbinu i jedan smo narod, pozivam sve da se na mitinzima ponašaju odgovorno i da ne prave provokacije", zaključio je on.
U Izraelu već mesecima traju protesti zbog najavljene vladine reforme pravosuđa, a to je izazvalo i podelu među političarima.

Netanijahu je sinoć smenio ministra odbrane Joava Galanta nakon što je on u subotu zatražio od vlade da obustavi sprovođenje reforme pravosuđa.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu