Putin: "Istina će izaći na videlo"

Istina o eksplozijama na gasovodima Severni tok će na kraju biti otkrivena, iako će to biti teško postići, saopštio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

"Verujem da će biti teško doći do istine o incidentu u Severnom toku, ali će jednog dana verovatno izaći na videlo šta je i kako urađeno“, rekao je Putin u intervjuu za TV kanal Rusija-24, prenosi TASS.

Prema njegovim rečima, Rusija je posle zahteva upućenih Ujedinjenim nacijama u vezi sa pronalaskom signalnog uređaja na spoju cevi "Severnog toka", dobila odgovor da ovaj predmet nije opasan i Moskvi je odbijeno učešće u istrazi.

On je dodao da svakako više nema smisla da se Rusija meša u to, pošto je jedna od zemalja NATO-a, u ovom slučaju Danska, saopštila da je već sve proverila.

Ranije je Danska agencija za energetiku pozvala kompaniju "Nord strim 2 AG", operatora gasovoda "Severni tok 2", da učestvuje u operaciji vađenja objekta otkrivenog u blizini gasovoda. Pronađeni objekat ima oblik cilindra visine oko 40 centimetara i prečnika 10 centimetara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu