Upozorenje RHMZ-a: U naredna dva sata...

Meteorolozi već nekoliko dana najavljuju promenu vremena, što se dogodilo upravo danas.

Izvor: B92
Podeli
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr
FOTO TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/ nr

Na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije najavljeni su pljuskovi, ali i zahlađenje koje stiže početkom sledeće nedelje.

"U naredna dva sata umereno do potpuno oblačno, na severu Srbije mestimično kiša i pljuskovi, koji će u zapadnim, jugozapadnim i centralnim krajevima biti praćeni i grmljavinom. Lokalno je moguća je pojava sugradice i grada. Na području Beograda kiša i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom", stoji u najavi RHMZ-a.

Sutra pretežno sunčano i toplo, uveče postepeno naoblačenje.

U ponedeljak pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne i južne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će dostizati udare olujne jačine. Temperatura u osetnom padu.

U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra.

U sredu i ponegde još u četvrtak (29 - 30.03.) jutarnji mrazevi, koji će na 2 m visine biti slabog intenziteta (od -3 do 0 °S), a pri tlu izraženiji (sa temperaturom mestimično i nižom od -5 °S). Zatim sledi porast i jutarnjih i dnevnih temperatura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu