Pacoli tvrdi: Pristali su da nam priznaju pasoš

Kenija je odlučila da prizna kosovske pasoše i ozvaniči početak saradnje sa takozvanim Kosovom u svim oblastima od zajedničkog interesa

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/PETRIT PRENAJ
EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Izjavio je lider Alijanse za novo Kosovo (AKR) Bedžet Pacoli.

"Danas sam posetio predsednika Republike Kenije, mog prijatelja Vilijama Ruta, u Najrobiju da mu se zahvalim na prijateljstvu tokom godina", napisao je Pacoli na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, Rut ga je tokom sastanka obavestio da je doneo odluku kojom je Republika Kenija ozvaničila početak saradnje sa Prištinom u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Priznavanje pasoša je prvi korak konkretizacije, ocenio je Pacoli i dodao da je to, kako je ustvrdio, istorijski trenutak za diplomatske odnose takozvanog Kosova sa Kenijom.

Pacoli je na Fejsbuku objavio i pismo koje mu je poslao predsednik Kenije. Kenija je krajem januara potvrdila svoj stav da neće priznati samoproglašenu nezavisnost Kosova.

U dopisu koji je stigao u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, kao odgovor na čestitiku povodom Dana nezavisnosti Kenije, stoji da ta zemlja poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Srbije i da ostaje posvećena principima međunarodnog prava.

"Kenija ostaje posvećena principima suvereniteta i teritorijalnog integriteta vaše zemlje i podržava mirno rešenje u skladu sa međunarodnim pravom i zato ostajemo na istoj poziciji kada je reč o Kosovu", navodi se u dopisu upućenom ministru spoljnih poslova Srbije Ivici Dačiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu