Mediji: Miloš Jovanović NATO agresiju Francuzima predstavio kao vojnu intervenciju

Lider Nove DSS Miloš Jovanović je 2010. godine, u svojoj doktorskoj disertaciji NATO bombardovanje Srbije nazvao "Vojna intervencija", pišu mediji.

Izvor: Novosti, Alo
Podeli
Foto: Screenshot/TV B92
Foto: Screenshot/TV B92

Novosti podsećaju da se NATO bombardovanje Srbije koje je započelo pre 24 godine, godinama nazivalo raznim imenima, "ali otkad je Srbija počela da obeležava taj dan, priseća žrtvi i jasno ukazuje na krivca, predsednik Srbije uvek poručuje - bila je to agresija na našu zemlju".

Međutim, lider Nove DSS Miloš Jovanović, 2010. godine je, iakoje, kako navode Novosti, imao priliku da u međunarodnim krugovima i kroz svoju doktorsku disertaciju ukaže da je bombardovanje naše zemlje bila agresija, to nazvao vojnom intervencijom.

Naime, on je doktorsku disertaciju odbranio u decembru te godine u Parizu, na temu: Légitimité et légitimation du recours à la force dans l’après-guerre froide. Étude de cas: l’intervention militaire de l’OTAN contre la République fédérale de Yougoslavie (1999) ili u prevodu „Opravdanost i opravdavanje upotrebe sile u poslehladnoratovskom periodu. Studija slučaja: Vojna intervencija NATO protiv Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine”.

Mentor mu je bio profesor Šarl Zorgbib, zaključuju Novosti.

List Alo je podsetio da Jovanović ima i francuski pasoš i da "nije smeo da stane o odbranu svog naroda i zemlje, u svojoj rezervnoj državi, koja je zdušno učestvovala i bacala bombe po Srbiji, pa je termin 'agresija' ostao izostavljen, valjda da se njegovi Francuzi ne bi naljutili".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu