Otkriveno je: Hoće li se desiti taj razgovor?

Moskva -- Kineski mirovni plan o rešavanju situacije u Ukrajini kod Moskve izaziva poštovanje, a kod Zapada izaziva bes, izjavio je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP
Tanjug/Dmitry Astakhov, Sputnik, Government Pool Photo via AP

Ušakov je, pored toga, istakao da je malo verovatno da će se telefonski razgovor kineskog predsednika Si Đinpinga i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog održati danas ili sutra.

Pomoćnik ruskog predsednika naglasio je i da Vladimir Putin ne planira da se sastaje sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom nakon pregovora sa kineskim liderom Si Đinpingom.

"Sve što znam je da takav sastanak nije u planu", izjavio je Ušakov.

Pomoćnika predsednika novinari su takođe pitali da li smatra da je realno da će bivši američki predsednik Donald Tramp biti uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama. Ušakov je naglasio da na pregovorima sa Kinom ovo pitanje nije razmatrano.

Prethodno, kineski lider stigao je 20. marta u državnu posetu Rusiji, koja će trajati do 22. marta. Ovo je prvo putovanje Si Đinpinga u inostranstvo otkako je treći put izabran za šefa države. Kineski predsednik je u ponedeljak imao neformalni sastanak i večeru sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu