Vojska Srbije saopštila: U toku je...

Na brodovima Rečne flotile u toku je specijalistička obuka vojnika roda rečnih jedinica koji su služenje vojnog roka započeli u decembru prošle godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos, Bumble-Dee
Foto: Depositphotos, Bumble-Dee

Vojnici su u ovu jedinicu raspoređeni nakon uspešno završenog individualnog obučavanja u centrima Komande za obuku, i sada se na rečnim višenamenskim i desantnim brodovima osposobljavaju za dužnosti brodaraca i brodskih artiljeraca.

U ovoj fazi, obuka se realizuje na sidrištu sa ciljem osposobljavanja vojnika za pravilnu upotrebu palubnih uređaja i formacijskih sredstava za borbenu otpornost broda, izvođenje palubarskih radova i rukovanje i održavanje brodskog naoružanja.

U nastavku sledi obuka u plovidbi i realizacija gađanja iz brodskog naoružanja, čime se zaokružuje proces osposobljavanja za realizaciju kolektivnih zadataka u operacijama u zahvatu plovnih puteva.

Vojnici roda rečnih jedinica na brodovima provode tri četvrtine vojnog roka, kako bi se prilagodili na specifične brodske uslove i savladali složene sadržaje obuke.

Izuzetno su motivisani i veliki broj njih je već izrazio želju da po završetku vojnog roka stupi u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije na službi u Rečnoj flotili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu