Sravnjeno sa zemljom, pustoš i mrtvi VIDEO/FOTO

Stravični zemljotres koji je rano jutros pogodio jug Turske iza sebe je ostavio pustoš, mrtve, ranjene i veliki broj zarobljenih u ruševinama.

Izvor: Blic
Podeli
Tanuug/DIA images via AP
Tanuug/DIA images via AP

Epicentar kako je saopšteno dogodio se na 3 kilometra od grada Gazintepa na dubini od 10 km. Prvi zemljotres je bio jačine 7,8 po Rihteru, a naknadni koji je usledio sat, sat i po kasnije 6,7 po Rihteru.

Prvi preliminarni podaci govore da je samo na jugu Turske uništeno odnosno srušeno 130 zgrada, a zgrade su srušene i u Siriji.

Razmere razaranja zemljotresom na jugu Turske pokazale su se kao stravične. U pojednim gradovima cele zgrade su retkost, dok je većina srušena i sravnjena sa zemljom.

Najgore osim Gazintepa prošao je grad Iskenderum, gde je većina zgrada bukvalno srušena i sravnjena sa zemljom. Postoje izveštaji da vatrogasci i spasioci nisu u mogućnosti da stignu do svakog mesta jer je veliki broj zgrada i obejakta strušen. Strahuje se da će se broj stradalih biti mnogo veći.

Do sada je prijavljeno preko 500 mrtvih i na hiljade povređenih.

Tanjug/IHA agency via AP
Tanjug/IHA agency via AP

Treći grad koji je pretpreo stravična razaranja u dva jaka zemljotresa na jugu Turske je Kahramanmaras.

Jutro posle dva jaka udara izgrada kao da je grad pretrpeo stravična razaranja u noćnom bombardovanju.

Snimci koji kruže društvenim mrežama ukazuju da skoro u samom gradu nema cele zgrade. Preživeli ljudi po kišenom danu tumaraju ulicama i nemo posmatraju sruđene zgrade pod kojima ima veliki broj ljudi, prijatelja, rođaka, članova porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu