Ko neće mir? Rusi odgovorili

Izjava šefa evropske diplomatije Žozepa Borelja o tome da Moskva nema političku volju da počne pregovore o Ukrajini predstavlja neistinu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
 EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

To je izjavila portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

"Borelj u maniru koji je za njega karakterističan govori neistinu. Želimo da podsetimo na to da je Rusija u više navrata, na svim platformama i na raznim nivoima ponavljala da je otvorena za pregovore o rešavanju sukoba u Ukrajini bez prethodnih i neprihvatljivih uslova, ali je upravo Ukrajina, po nalogu spolja, napustila pregovore. Poziv šefa 'diplomatije' Eu da se Kijevu daju 'sredstva' označava nastavak isporuka naoružanja i vojne tehnike. Drugim rečima, investicija u odugovlačenje sukoba, a ne traganje za mirnim rešenjima, navela je Zaharova u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.

Borelj je ranije, u intervjuu austrijskom listu "Standard“, izjavio da je EU "uvek otvorena“ za mirovne pregovore o Ukrajini, ali da ne vidi da Rusija ima političku volju da ih započne, te da je jedini način da se sukob završi da se "Ukrajini daju sredstva“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 633 idi na stranu