Poslanici dobili izveštaj o kom će se raspravljati na posebnoj sednici o KiM

Beograd -- Vlada Srbije dostavila poslanicima Izveštaj o pregovaračkom procesu sa institucijama u Prištini, od 1. septembra 2022. do 15. januara 2023.

Izvor: Beta, Novosti
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ
FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

Ovaj dokument je materijal za raspravu na posebnoj sednici o Kosovu i Metohiji, koja je zakazana za četvrtak, 2. februar.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić rekao je danas da je Vlada Srbije dostavila parlametnu izveštaj o pregovaračkom procesu s Prištinom i da će se o tome raspravljati na sednici zakazanoj za 2. februar.

Orlić je za TV Hepi kazao da je izveštaj dostavljen i svim poslanicima, te da se odnosi na period od prethodne sednice Skupštine Srbije, na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić govorio o kosovskoj poltici.

Prema rečima Orlića na predstojećoj sednici potrebno pokazati što je moguće veće jedinstvo i time "ojačati poziciju države".

On je izrazio očekivanje da će poslanici opozicije "bar pročitati izveštaj", ali kako je ocenio po nedavnim reakcijama pojedinih opozicinih poslanika jasno je šta se može očekivati. Orlić je kritikovao posebno desnu orijentisanu opoziciju, za "pozeraj i glumatanje" u njihovim aktivnostima po pitanju Kosova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 103 idi na stranu