Grčka ne menja stav

Beograd -- Odnosi Srbije i Grčke zasnovani su na iskrenom prijateljstvu i međusobnoj podršci, poručeno na sastanku predsednika Skupštine Srbije sa ambasadorkom Grčke.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE
FOTO TANJUG/ NARODNA SKUPŠTINA REPUBLIKE SRBIJE

Grčka ambasadorka Marija Levanti je tom prilikom potvrdila da se pozicija Grčke po pitanju poštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije neće menjati, kao i da će nastaviti da podržava dijalog Beograda i Prištine.

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić je poručio da, uprkos iracionalnom ponašanju Prištine, Beograd ostaje čvrsto privržen politici mira, stabilnosti i dijaloga, saopšteno je iz parlamenta.

Veoma cenimo stav Grčke da ostane dosledna u nepriznavanju tzv. Kosova. Bezbednost srpskog naroda na KiM i formiranje ZSO ovo su pitanja od najvećeg značaja, za koja podršku očekujemo od svih, rekao je Orlić.

Sagovornici su konstatovali intenzivan politički dijalog, čijem unapredjenju su doprinele razmene poseta zvaničnika dve zemlje, posebno poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića Atini i njegovi razgovori sa predsednikom Vlade Grčke Kirjakosom Micotakisom.

Orlić i Levanti su se saglasili da će značajan doprinos saradnji dva parlamenta dati dalje povezivanje poslaničkih grupa prijateljstva, a posebno redovne razmene poseta na svim nivoima.

Sagovornici su izrazili spremnost da se politički dobri odnosi dve države pretoče u snažniju ekonomsku saradnju, prvenstveno u oblasti trgovinske razmene i energetike. Ambasadorka je prenela zadovoljstvo grčkih investitora poslovanjem u Srbiji i naglasila interes za njihova dalja ulaganja u našu zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 79 idi na stranu