Ponovo podignuta optužnica protiv Belivukovih dilera

Beograd -- Tužilaštvo za organizovani kriminal je nakon dopune istrage ponovo podiglo optužnicu protiv grupe osumnjičenih za preprodaju droge na teritoriji Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli
Pedja Milosavljevic/ Starsport
Pedja Milosavljevic/ Starsport

Ta grupa se dovodi u vezu sa Veljkom Belivukom.

Tužilaštvo je predalo optužnicu Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu na odluku o potvrđivanju, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

Prvu optužnicu sud je krajem novembra vratio tužilaštvu na dopunu istrage.

Tužilaštvo je ranije saopštilo da je optužnica podignuta protiv 18 osoba, za koju postoji opravdana sumnja da je organizovao Lazar Marinković, a čiji su pripadnici Marko Trajković, Veljko Ogurlić, Stefan Simić, Uroš Bulajić, Marko Prlja, Aleksandar Krstić, Luka Gemaljević, Aleksa Košutić, Borislav Marmut, Predrag Vučković, Luka Ostojić, Luka Mumović, Stefan Milanović, Nikola Filipović, Vasilije Nikolovski, Aleksa Vasić i Marko Vokić.

Oni se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavlajnje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula prošle godine do 29.marta na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Sumnja se da su oni preprodavali kokain, heroin, marihuanu i amfetamin, čime su ostvarili znatnu protivpravnu imovinsku korist.

Pripadnici su drogu prodavali u naselju Karaburma, u Beogradu, na splavovima "Port“ i „Fristajler“ kao i u klubu „Kasina“, a opojnu drogu su dostavljali i na adrese kupaca – uživaoca.

Takode, tužilaštvo je tada predložilo produženje pritvora u odnosu na 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici okrivljenih je ukinut pritvor.

Pripadnici ove kriminalne grupe uhapšeni su 29.marta, dok su trojica osumnjčenih već bili u pritvoru u trenutku hapšenja.

Oni se dovode se u vezu sa poslovima i preprodajom droge kao deo grupe Belivuka i Marka Miljkovića koji su u pritvoru i protiv njihove organizovane kriminalne grupe se vodi sudski postupak zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i sedam ubistava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu