Havarija u kopu Kolubara; ministarka na licu mesta: Nije bilo povređenih FOTO

U Rudarskom basenu Kolubara noćas je došlo do havarije na polju E u kojoj nije bilo povređenih, niti većeg oštećenja na opremi.

Izvor: Kurir
Podeli
FOTO TANJUG/ MRE/ ALEKSANDRA LAZAROV ĐURIĆ/bs
FOTO TANJUG/ MRE/ ALEKSANDRA LAZAROV ĐURIĆ/bs

To je izjavila ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović nakon obilaska kopa i istakla da neće biti ugroženo snabdevanje strujom Lazarevca i okolnih mesta.

"Došlo je do havarije u RB Kolubara, klizišta koje je zaustavilo rad jednog bagera, koji je značajan za ovo istočno polje (E) i htela sam da se uverim da nema većeg oštećenja na opremi. Niko nije povređen i najvažnije je da su tu već ljudi koji saniraju situaciju", rekla je Đedovićeva u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

Istakla je da neće biti ugroženo snabdevanje strujom, kao ni toplotnom energijom za stanovnike Lazarevca i okolnih mesta.

"Trafo stanica nije ugrožena, ali treba nastaviti da se nagleda da i ona ne bude ugrožena. Ali, ona samo napaja kopove, to jeste ne napaja okolna mesta, ni manja, niti veća. Ima dovoljno uglja na deponijama za snabdevanje toplane koja greje Lazarevac", rekla je Đedovićeva.

Kaže da je, ipak, brine to što je prozvodnja uglja u Kolubari 30 odsto niža u poslednje dve nedelje i da će zbog ove havarije biti još niža.

"Moramo da radimo na većim količinama deponija ugalja, to jest, zalihama uglja da ne bi naš energetski sistem i snabdevanje građana električnom energijom došli u pitanje. Iz papira i izveštaja se neke stvari ne mogu videti i zato sam tu večeras da se uverim da su stvari pod kontrolom - došlo je do havarije, ali nije ugroženo ni snabdevanje strujom okolnih mesta, a ni grejanje", zaključila je Đedovićeva.

FOTO TANJUG/ MRE/ ALEKSANDRA LAZAROV ĐURIĆ/bs
FOTO TANJUG/ MRE/ ALEKSANDRA LAZAROV ĐURIĆ/bs

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu