Delili stanove "šakom i kapom"; Tužilaštvo traži skidanje imuniteta poslanicima

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore (SDT) uputilo je zahtev predsednici Skupštine Danijeli Đurović za skidanje imuniteta poslanicima.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA/BORIS PEJOVIC
EPA/BORIS PEJOVIC

SDT zahteva da se skine imunitet poslanicima DPS-a Predragu Boškoviću, Dragici Sekulić, Suzani Pribilović, kao i poslanicima SD-a Ivanu Brajoviću i Damiru Šehoviću.

U SDT-u je, kako navode, formiran krivični predmet protiv tih poslanika i protiv još sedam osoba za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja, a povodom raspodele stanova državnim funkcionerima.

Tužilac u SDT-u Vukas Radonjić, saopštio je da je lično podnio zahev Skupštini da odobrenje za krivično gonjenje pojedinih poslanika, u krivičnom predmetu koji mu je dodeljen u rad, u kojem se ispituje postupanje predsednika i članova Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, u periodu od 2016-2020. godine.

SDT je, kako navode, Skupštini dostavio zahtev za odobrenje za krivično gonjenje tih poslanika, s obzirom na to da uživaju imunitet zbog čega se "protiv njih ne može pokrenuti krivični postupak, niti odrediti pritvor bez odobrenja Skupštine“.

"U ovom tužilaštvu formiran je krivični predmet protiv prijavljenih Predraga Boškovića, Budimira Šegrta, Sanje Vlahović, Suada Numanovića, Ivana Brajovića, Dražena Miličkovića, Damira Šehovića, Dragice Sekulić, Osmana Nurkovića, Suzane Pribilović, Jelene Radonjić i Aleksandra Jovićevića, za produženo krivično delo zloupotreba službenog položaja po krivičnoj prijavi Vlade Crne Gore, od 13.oktobra ove godine“, navode iz SDT-a.

Razmatranjem krivične prijave i odluka Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, ugovora o vraćanju kredita i druge dokumentacije, utvrđeno je, kako su saopštili iz SDT-a, da postoji odgovarajući stepen sumnje da su te osobe od 2016. do 2020. godine, u Podgorici, učinile krivično delo.

"Tako što su, prijavljeni Bošković, kao predsednik, a ostali prijavljeni, kao članovi Komisije za stambena pitanja Vlade Crne Gore, donosili odluke o rešavanju stambenih potreba funkcionera, suprotno Odluci o načinu i kriterijumima za rešavanje stambenih potreba funkcionera Vlade Crne Gore i tako, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, drugima pribavljali imovinsku korist koja prelazi iznos od trideset hiljada evra", navodi SDT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu