Kipar i dalje na poziciji nepriznavanja "Kosova"

Beograd -- Ambasador Kipra u Srbiji Dimitrios Teofilaktu izjavio da Kipar zadržava svoju poziciju po pitanju nepriznavanja tzv. Kosova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Hybrid Gfx/ Shutterstock
Ilustracija: Hybrid Gfx/ Shutterstock

Teofilaktu je razgovarao danas sa predsednikom Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove Borkom Stefanovićem, a teme razgovora bile su aktuelna politička situacija i odnosi dve države, saopštila je Skupština Srbije.

Stefanović se zahvalio na principijelnoj poziciji Kipra na nepriznavanju tzv. države Kosovo i istakao da su Srbija i Kipar tradicionalno prijateljske države, koje gaje dobre diplomatske, kulturne i turističke veze.

Istakao je da je u ovo vreme velikih izazova i pritisaka, bitno da se nastave pregovori Beograda i Prištine, o svim otvorenim temama, osim o priznavanju nezavisnosti, i dodao da zamrznuti konflikt nije dobro rešenje.

Ambasador Kipra se složio da je bitno da se nastave pregovori i da se radi na normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Na sastanku je bilo reči i o aktuelnoj političkoj situaciji u Evropi.

Stefanović je naveo da je sada pravi trenutak da Srbija, kao država kandidat za članstvo u EU, uskladi svoju spoljnu politiku sa spoljnom politikom EU.

On je istakao da će uskoro predložiti Odboru za spoljne poslove i na plenarnoj sednici, usaglašavanje spoljne politike Srbije sa EU. Ambasador Teofilaktu je ocenio da je bitno da Srbija bude konzistentna u svojoj politici, u kojoj će slediti svoje vitalne nacionalne interese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 56 idi na stranu