Petkoviću zabranjen ulazak na KiM zbog "jezika"

Posle jučerašnje zabrane direktoru Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petru Petkoviću ulazak na KiM, sada su se oglasili iz Prištine.

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs
FOTO TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

Kako su naveli, zabrana je usledila zbog "jezika koji koristi".

"Petković je kontinuirano upozoravan da je jezik koji koristi u suprotnosti sa sporazumom i da ponovljena upotreba ovog jezika posledično dovodi do odbijanja zahteva za ulazak na teritoriju Kosova", navodi se u saopštenju.

Iz prištinskog ministarstva tvrde da Petkovićevi "ponovljeni stavovi prema Kosovu imaju veoma obmanjujući, propagandistički karakter i usmereni su na raspirivanje mržnje".

Dodaju i da se nadaju da će "Petković u budućnosti odustati od ovakvih izjava", koje, kako tvrde, imaju za cilj rušenje "ustavnog poretka" tzv. Kosova.

Direktor kancelarije Petković izjavio je juče, nakon što mu je zabranjen ulazak na teritoriju KiM deveti put za redom, da neće odustati od poseta i da mu Priština neće zabranjivati da pomaže srpskom narodu u pokrajini.

Petković je naglasio da Priština koja mu zabranjuje da uđe na KiM najdirektnije gazi i krši sporazum o zvaničnim posetama.

"Posetu sam na vreme najavio i u skladu sa svim procedurama. Jasno je da Priština ne želi normalizaciju odnosa kada mi kao glavnom pregovaraču Beograda, ne dozvoljavaju ulazak na KiM. Jasno je da Priština ne želi nastavak dogovora sa Beogradom", izjavio je Petković za TV Most.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 53 idi na stranu