Kopnena vojska dobila najsavremenije naoružanje FOTO

Jedinice Kopnene vojske u sastavu Vojske Srbije u kasarni “Mija Stanimirović” u Nišu opremljene su najsavremenijim naoružanjem.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, vojnici, podoficiri i oficiri osposobljeni su i pripremljeni za izvršenje svakog zadatka

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

U pitanju su nova sredstva koja su uvedena u jedinice Kopnene vojske među kojima su i samohodna top-haubicu 155 mm Nora-B52, BOV KIV, univerzalna pokretna artiljerijska računačka stanica UPARS, tenk T-72MS i oklopni izviđački automobil BRDM 2MS.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je pripadnike Vojske Srbije u kasarni “Mija Stanimirović” u Nišu i tom prilikom pohvalio vojnike, kao i starešine na spremnosti i sposobnosti da ispune svaki zadatak.

"Drago mi je da ovde u Nišu u našoj Kopnenoj vojsci mogu da vidim koliko su osposobljeni i pripremljeni naši vojnici, podoficiri, oficiri za izvršenje svakog zadatka u cilju odbrane naše zemlje i koliko umeju da koriste sva sredstva koja je naša država nabavila za našu vojsku. Oni su ovladali svim sistemima i podsistemima koje imaju na savremenim oruđima i oružjima i mogli ste da vidite i kada se radi o „Nori“, BOV KIV-u, tenku T-72MS ili BRDM 2MS ili bilo kom drugom sredstvu, kao i o podsistemima koji se nalaze u ovim vozilima i oruđima, koliko su ovi ljudi uvežbani i spremni i koliko smo ubrzali rad naših posada", rekao je ministar Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu