Svečani prijem za osnovce u Vladi Srbije: AMSS reprezentativci osvojili prvo mesto

Ministar prosvete Branko Ružić primio je danas delegaciju AMSS i nastavnike i učenike koji su pobedili na 35. Evropskom takmičenju u poznavanju saobraćaja.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Uroš Dedić
Foto: Uroš Dedić

Delegaciju AMSS predvodio je generalni sekretar saveza Milan Nikolić, a takmičari su pobedili na nadmetanju koje je bilo organizovano od 24. do 27. septembra u Zadru.

U pobedničkom timu bili su Hana Ćirić i Lazar Đukanović (12 godina, OŠ "Dositej Obradović", Omoljica), Mina Gladović (11 godina, OŠ "Kadinjača", Loznica) i Jonatan Zakić (12 godina, OŠ "Đorđe Jovanović", Novo Miloševo).

"Ponosan sam na naše učenike, koji su uz podršku svojih nastavnika, na međunarodnom takmičenju svojim znanjem o saobraćaju pobedili svoje vršnjake iz 19 zemalja i tako zauzeli prvo mesto. Zahvaljujući Auto-moto savezu Srbije, koji više od pola veka u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja organizuje takmičenje 'Šta znaš o saobraćaju', učenici imaju mogućnost i da se na ovaj način upoznaju sa saobraćajnim propisima. Takođe, u programima za osnovnu školu, kroz različite predmete i programe, učenici obrađuju različite teme koji se odnose na bezbednost u saobraćaju", rekao je ministar Ružić.

Foto: Uroš Dedić
Foto: Uroš Dedić

Nikolić je naveo da je sve obradovala vest o uspehu AMSS.

"Veoma nas je obradovala vest o uspehu AMSS reprezentacije. Srbija je ove godine osvojila prvo mesto, u izuzetno jakoj konkurenciji i upravo je taj rezultat pokazatelj našeg kontinuiranog rada u edukaciji, ne samo ove šampionske četvorke, već i više od 300.000 dece, koliko svake godine prođe kroz ciklus takmičenja 'Šta znaš o saobraćaju'. Nastavljamo da učimo i usmeravamo najmlađe da poznaju saobraćajna pravila i propise, i još važnije da se tih pravila pridržavaju, čime dajemo dodatni doprinos bezbednosti u saobraćaju", istakao je tom prilikom generalni sekretar AMSS Milan Nikolić.

Prijemu su prisustvovali nastavnici: Dušan Todorović (glavni trener koji je pripremao ekipu za evropsko takmičenje), Miodrag Tasić, Željko Nikolić i Dragan Nađalin.
Učenici koji su pobedili na evropskom takmičenju koje organizuje međunarodna organizacija FIA, čiji je AMSS član, pobednici su republičkog takmičenja "Šta znaš o saobraćaju".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 114 idi na stranu