Obuka za "oganj" FOTO

U toku je redovna obuka pripadnika Prve brigade Kopnene vojske za borbenu upotrebu digitalizovanih lansera raketa 128 mm M-17 „oganj“.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Obuka se održava na na poligonima u kasarni "Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici.

U kasarni u Mitrovici trenutno se realizuju različiti sadržaji taktičke obuke, koji obuhvataju uvežbavanje posluga za posedanje vatrenog položaja, otkrivanje ciljeva, proračun početnih elemenata za gađanje, korekturu vatre, i priprema za realizaciju vežbovnih aktivnosti na terenu i bojevih artiljerijskih gađanja.

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Foto: Ministarstvo odbrane
Foto: Ministarstvo odbrane

Mnistar odbrane Nebojša Stefanović istakao je da su vatrene mogućnosti artiljerijskih jedinica Vojske Srbije, a time i sposobnosti ovih sastava za brza i efikasna dejstva, značajno povećane zahvaljujući opremanju proizvodima domaće odbrambene industrije.

"Prva brigada postala je, nakon opremanja ovim modernizovanim 'ognjevima' jedna od najbolje opremljenih jedinica ne samo naše artiljerije, već i šire. Naime, u odnosu na osnovnu varijantu ovog oruđa, vreme pripreme digitalizovanog „ognja” za dejstvo smanjeno je sa 15 na oko tri minuta, dok je maksimalni domet sa novorazvijenim raketama 40 umesto prethodnih 22,5 kilometara“, rekao je ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 115 idi na stranu