Zeznuli se ruski plaćenici: Razotkrila ih jedna fotografija? FOTO

Ukrajinska artiljarija pogodilo je sedište ruske paravojne formacije "Vagner" u istočnoj Ukrajini, objavile su ukrajinske vlasti pre dva dana.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia/Ilustracija
Foto: Profimedia/Ilustracija

Kako prenosi Index.hr, grupa plaćenika raspoređena je na Krimu i u ukrajinskom regionu Donbas od 2014., kada su snage koje podržava Kremlj proterale ukrajinske trupe iz područja koja su kasnije proglasili kao deo Rusije. Jedinice, kako se dalje navodi, takođe su poslate u Siriju, Libiju, Mali i Srednjeafričku Republiku.

Društvenim mrežama zadnja dva dana kruži fotografija pripadnika te jedinice, koji poziraju ispred jedne zgrade, a na fotografiji se vidi i jedna tabla. Upravo zbog tefotografije na društvenim mrežama se pojavila teorija da su upravo pomoću te slike Ukrajinci otkrili gde je sedište "vagnerovaca" u Popasni jer je nekoliko dana nakon navodnog nastanka slike, to sedište i pogođeno.

Na to je sugerisao i savetnik ukrajinskog predsednika Anton Gerašenko.

"Čini se da je lokacija otkrivena pomoću slike koju su napravili ruski propagandisti", napisao je Gerašenko te objavio dve fotografije - jednu "vagnerovaca" ispred kuće i drugu kuće nakon uništenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu