Dačić: "Podrška"

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je da u svoje ime i u ime SPS-a pruža punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI
Foto: EPA-EFE/ANGELO CARCONI

Podsećanja radi, Vučić putuje u Brisel, gde će 18. avgusta razgovarati sa predstavnicima EU, SAD i premijerom tzv. Kosova Aljbinom Kurtijem.

"Siguran sam da ce Aleksandar Vučić na najbolji mogući način čuvati mir i štiti naše državne i nacionalne interese na predstojećim sastancima u Briselu. Ujedno pozivam predstavnike Evropske unije da jasno ukažu da prištinska strana ne poštuje nijedan dogovor iz Brisela, uključujući i Briselski sporazum, odbijajući da formira Zajednicu srpskih opština, i svojim jednostranim odlukama opasno ugrožava mir", rekao je on.

Dačić je ukazao da će tok i rezultati sastanka u Briselu odrediti dalje razvoj situacije na Kosovu i Metohiji, i od ključnog su značaja za Srbiju i srpski narod.

"Zato bi svi politički subjekti u Srbiji trebalo da budu jedinstveni u podršci predsedniku Vučiću u ovim danima kada se odlučuje praktično o ratu ili miru na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu