Očevidac opisao tragediju na Cetinju: Klinički centar o stanju pacijenata VIDEO

Iz Kliničkog centra je, nakon tragedije na Cetinju, saopšteno da se u toj ustanovi nalaze četiri pacijenta.

Izvor: Vijesti
Podeli
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Troje su na intenzivnoj nezi, a jedan je životno ugrožen.

Dva pacijenta u cetinjskoj bolnici su van životne opasnosti.

Jedan od ranjenih pacijenata, hospitalizovan u KCCG, trenutno je stabilno, van životne opasnosti i smešten je na Kliniku za neurohirurgiju.

"Drugi pacijent je posle prijema hirurški zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave i grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se na Centralnoj intenzivnoj nezi“, navode iz KCCG.

Treći pacijent ima povredu trbušnih organa, uglavnom jetre, hirurški je lečen i na daljoj intenzivnoj terapiji i praćenju, koji je takođe smešten na odeljenje intenzivne nege.

"Četvrti pacijent ima povrede vrata i grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe je hirurški lečen i još uvek treba lečenje na odeljenju intenzivne nege", saopšteno je iz Kliničkog centra.

Direktor cetinjske bolnice Ivan Ivanović rekao je za TVCG da su dvije osobe - muškarac i žena - hospitalizovane u toj bolnici nakon povrijeđenih u jučerašnjoj tragediji, stabilnog opšteg stanja.

"Van životne su opasnosti“, rekao je Ivanović, a prenosi Portal RTCG.

On je naveo da su prvi pacijenti u tu bolnicu počeli da pristižu juče oko 16 časova.

"Među njima su, nažalost, bile dve osobe koje su pri prijemu proglašene mrtvima. Tri pacijenta su prevezena u KCCG”, dodao je Ivanović.

Očevidac o masakru

"Opalio je preko sto metaka. Sat vremena je pucao karabinom. Čovek ima 4 dece i pukao mu film. Pošten momak iz poštene familije", rekao je očevidac za društvene mreže.

On je dodao da je razlog za napad bilo "bacanje magija" kod kuće i da je napadač zbog toga "ludeo", te da on to sve nije umislio već da je istina. Prema njegovim navodima radi se o Cetinjaninu, poštenom momku iz poštene kuće.

Đukanović: Duboko sam potresen

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izrazio je saučešće porodicama nastradalih u tragediji koja se dogodila na Cetinju i naveo da društvo mora biti solidarno sa njima.

"Duboko sam potresen vestima o strašnoj tragediji na Cetinju. Izražavam iskreno saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije. Svi kao društvo moramo da se solidarišemo sa njima u ovim teškim vremenima", naveo je Đukanović na Tviteru. .

Đukanović je rekao da je ovo tragedija bez presedana koja pogađa cijelu Crnu Goru i poželio povrijeđenim brz oporavak.

Podsjećamo, juče u popodnevnim satima na Cetinju je došlo do pucnjave u kojoj je poginulo 11 osoba, a šest je ranjeno.

Odložena poseta patrijarha Porfirija

Poseta srpskog patrijarhe Porfirija Herceg Novom, planirana za 14. i 15. avgust, odložena je zbog trodnevne žalosti u Crnoj Gori povodom tragedije na Cetinju i saosećanja sa ožalošćenima, saopštila je danas Mitropolija crnogorsko-primorska.

Kako je navedeno, poseta se odlaže za 29. i 30. avgust, a o detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena. Porfirije je trebalo da boravi u Herceg Novom 14. i 15. avgusta povodom 650 godina od osnivanja grada i gradske slave - prenosa moštiju Svetog arhandjela Stefana. To je trebalo da bude prva poseta srpskog patrijarha Herceg Novom posle 43 godine. U Crnoj Gori danas je počela trodnevna žalost povodom stradanja gradjana u Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, medju kojima i napadač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu