Rusija ima spreman odgovor za Kanadu: Zabranjuje se

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je uvelo zabranu ulaska na teritoriju Rusije za 62 kanadska državljana.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Pukhov K
Ilustracija: Shutterstock/Pukhov K

I to kao odgovor na antiruske sankcije vlasti ove zemlje.

U odgovoru na još jedno proširenje antiruskih sankcija od strane Kanade 27. juna i 7. jula ove godine, koje su ovoga puta pogodile, pored zvaničnika, novinara i stručnjaka koji su zamerili Otavi i Patrijarha moskovskog i cele Rusije Kirila, 62 kanadska državljana su podvrgnuta zabrani ulaska u Rusku Federaciju, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova, preneo je Interfaks.

Zabrana se odnosi na posebno neprijateljski karakter akcija vladajućeg režima premijera DŽastina Trudoa, sprovedenih sa ciljem da se vredja ne samo multinacionalni i multikonfesionalni narod Rusije, već i pravoslavni vernici širom sveta, uključujući i u Kanadi, navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije napominje da je pri sastavljanju liste uzeta u obzir njihova zlonamerna aktivnost u borbi protiv ruskog sveta i tradicionalnih vrednosti.

Na listi se nalaze i zaposleni u kancelariji potpredsednice vlade Kanade Kristi Frilend i u Ministarstvu spoljnih poslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 593 idi na stranu