Fon Kramon ima poruku za Prištinu: Vratite

Izvestilac za Kosovo u EP Viola fon Kramon pozvala je vladu u Prištini da sprovede presudu Ustavnog suda o vraćanju imovine manastiru Visoki Dečani.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/AHMED JALIL
EPA-EFE/AHMED JALIL

I tako pokaže da nema selektivan pristup kada je u pitanju primena vladavine prava.

Ona je na svom Tviter nalogu navela da je dijalog Beograda i Prištine koji vodi EU suštinski element evropskih integracija Kosova i da "do pristupanja EU neće doći bez pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji".

Navela je i da specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ima punu podršku EP. Dodala je da ovogodišnji Izveštaj za Kosovo, koji treba da bude usvojen sutra u EP pokriva širok spektar pitanja, uključujući vladavinu prava, borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, javnu upravu i borbu protiv diskriminacije i poručila da vladavina prava znači jednakost za sve.

Podestila je da su EP i ona lično u više navrata ponavljali potrebu za hitnim odobravanjem vizne liberalizacije koja je, tvrdi, odavno zakasnila "uprkos činjenici da je Kosovo ispunilo sve kriterijume".

Fon Kramon je navela da ovogodišnji izveštaj o Kosovu dolazi u posebnom trenutku "kada ponovo vidimo strahote rata u Evropi" i zahvalila vladi u Prištini što je "pokazala punu solidarnost sa Ukrajinom".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu