Ukrajinci imaju plan? General saopštio "pouzdane informacije"

Ukrajinske snage rasporedile su tehniku, artiljeriju i višecevne bacače granata u školu №2 u Seversku u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ALISA YAKUBOVYCH
EPA-EFE/ALISA YAKUBOVYCH

To je izjavio načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije general-pukovnik Mihail Mizincev.

"U Seversku, Donjecka Narodna Republika, u školi broj 2 (ulica Bogdana Hmeljnickog) raspoređeni su oklopna vozila, artiljerija velikog kalibra i višecevni bacači granata ukrajinskih oružanih formacija, dok se u sportskoj sali pod izgovorom osiguranja bezbednosti drži stanovnici iz obližnjih kuća" , rekao je on.

Pored toga, kako je istakao Mizincev, ukrajinski nacisti nameravaju da dignu u vazduh mostove u Sumskoj oblasti.

"Prema pouzdanim informacijama, ukrajinski neonacisti minirali su mostove preko reke Kriga u Belopolju, Sumska oblast, koje nameravaju da dignu u vazduh i, prema već razrađenom scenariju, uz masovno praćenje ukrajinskih i zapadnih medija, optuže Oružane snage Rusije za navodno neselektivne udare na kritične objekte saobraćajne infrastrukture", rekao je general.

On je dodao da ovakvi postupci kijevskih vlasti ponovo demonstriraju nehuman odnos prema sudbini građana Ukrajine i potpuno nepoštovanje svih moralnih normi i principa međunarodnog humanitarnog prava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 597 idi na stranu