Beograđanin uhapšen na Vidovdan na Gazimestanu još čeka poziv za ročište

Beograd -- Advokatica Jovana Filipović koja zastupa Nikolu Nedeljkovića iz Beograda, uhapšenog juče na Gazimestanu, kazala je da on još uvek nije dobio poziv za ročište.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotoslondondeposit
Foto: Depositphotoslondondeposit

Filipović je za portal Kosovo-onlajn rekla da se Nedeljković nalazi u pritvorskoj jedinici u Prištini i da mu je određeno 48-časovno zadržavanje.

Dodala je da je 20-godišnji Nedeljković uhapšen zbog krivičnog dela "izazivanje razdora i netrpeljivosti".

"Još uvek traje faza istrage. Tako da nemamo nikave informacije, niti su nam prezentovani dokazi. Nedeljković je imao advokata po službenoj dužnosti, dok je mene angažovala porodica. Još nisam videla dokaze protiv njega. Čula sam se s njim, posetila sam ga juče, ako danas ne bude održano ročište za pritvor posetiću ga danas ponovo", istakla je Filipović.

Ona je navela da je praksa da se ročište za pritvor odradi dan nakon hapšenja, ali da to ipak zavisi od rada suda i drugih okolnosti.

"Nedeljković je uhapšen juče oko 15 časova, što znači da sud ima rok do četvrtka u 15 sati da održi ročište. Rečeno mi je da će najverovatnije biti održano danas, ali sud o tome obaveštava dva do tri sata pre početka ročišta", kazala je Filipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu