Razbijen automobil načelniku Кosovsko-pomoravskog okruga

Načelniku Кosovsko-pomoravskog okruga Davoru Petkoviću nepoznate osobe noćas su razbile staklo na privatnom automobilu, saopštila je Kancelarija za KiM.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Kancelarija za KiM
Foto: Kancelarija za KiM

Kako se navodi u saopštenju, automobil je bio parkiran ispred kuće Davora Petkovića u Velikom Ropotovu, blizu puta kojim učestalo prolaze Albanci iz obližnjeg mesta.

"Na automobil je bačen masivni betonski blok, a ovaj incident jutros je prvo primetila njegova supruga sa ćerkom što je izazvalo veliki strah kod njih. O svemu je obaveštena Кosovska policija koja je izvršila uviđaj", stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

Kako se ističe, nema sumnje da je reč o pokušaju da se Davor Petković, ali i drugi Srbi koji žive u Velikom Ropovu zastraše i onespokoje. Kancelarija za Kosovo i Metohiju osuđuje ovaj napad i zahteva od nadležnih da se počinioci pronađu i privedu pravdi

"Ovo je još jedan u nizu incidenata do kog dolazi u danima kada Srbi na Кosovu i Metohiji obeležavaju Vidovdan. Кancelarija za Кosovo i Metohiju najoštrije osuđuje ovaj napad i zahteva od nadležnih organa da počinioce privedu pravdi", zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 49 idi na stranu