Strani plaćenici brane Lisičansk: Sukob je u toku

Snage LNR uz podršku ruskih specijalnih snaga zauzele su selo Borovsko u predgrađu Lisičanska, saopštio je predstavnik Narodne milicije Ivan Filiponjenko.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

U Lisičansk se zabarikadirali poljski plaćenici i 120 Francuza, Britanaca i građana SAD, saopštio je pomoćnik ministra policije LNR Vitalij Kiseljov.

U toku su ulične borbe savezničkih snaga i stranih plaćenika.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj "zaštitom ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina". Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane RF, od 25. marta Oružane snage su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Konkretno, Volnovaha, strateški važan regionalni centar južno od Donjecka, kao i Mariupolj, najveći grad na obali Azovskog mora, i Svjatogorsk, u kojem se nalazi veliki pravoslavni manastir sa statusom lavre, su oslobođeni u DNR. U LNR je oslobođena skoro cela teritorija republike, sa izuzetkom grada Lisičansk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 609 idi na stranu