Hrvatski avion ipak nije napadnut

Avion "Kroacija erlajns" koji je sinoć iz Zagreba sleteo na aerodrom u Sarajevu ima oštećenja, za koja se sumnjalo da su nastala od vatrenog oružja.

Izvor: Jutarnji list, index.hr, Klix
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV/Ilustracija
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV/Ilustracija

Pilot koji je upravljao avionom po dolasku na sarajevsku pistu je prijavio oštećenja na trupu aviona, a prema prvim sumnjama, oštećenja su nastala pucnjevima iz vatrenog oružja.

Odmah je o slučaju obavešteno Tužilaštvo BiH, a neštoposle 12 časova taj uviđaj je i završen. Nakon toga Tužilaštvo se obratilo saopštenjem, u kom je navedeno da su oštećenja na hrvatskom avionu nastala mehaničkim udarcem, a ne vatrenim oružjem

"Dežurni tužilac Tužilaštva BiH, koordinisao je sprovođenje uviđaja koji je na Aerodromu Sarajevo izvršio tim za uviđaj. Nakon sprovedenog uviđaja prema preliminarnim nalazima stručnih osoba, ne postoje indicije koje bi ukazale na zaključak da je oštećenje na avionu nastalo delovanjem vatrenog oružja. Prema stavu stručnih osoba oštećenje je prouzrokovano mehaničkim udarcem. Izvršenim analizama utvrđeno je da nema tragova barutnih čestica, niti drugih tragova koji bi ukazivali na dejstvo projektila iz vatrenog oružja", stoji u saopštenju Tužilaštva BiH.

Iz "Kroacija erlajnsa" je saopšteno da sigurnost putnika tokom leta nije bila ugrožena, a detaljnim pregledom utvrdiće se način oštećenja kao i sigurnost aviona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 128 idi na stranu