"Ne pretite Srbima silom, možete dobiti odgovor koji vam se neće dopasti"

Ursuli von der Lajen dobila je odgovor iz Srbije povodom izjave da Srbija mora da se odluči na čijoj strani želi da bude.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA/EFE/ANDREJ CUKIC
EPA/EFE/ANDREJ CUKIC

Direktna poruka iz Evrope: Srbija mora da se odluči

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin kazao je da je Srbija, koju vodi poslednji slobodni državnik Evrope Aleksandar Vučić, na svojoj strani.

"Srbija je kroz svoju istoriju bila predmet brojnih ucena i ultimatuma.

U dva poslednja svetska rata, Nemačka se isticala ultimatumima posle kojih su umirali milioni Srba. I uvek je pitanje bilo na čijoj smo strani. Srbija je na svojoj strani, Srbija je na boljoj strani istorije, čime narod gospođe fon der Lajen i većine naroda koji čini Evropsku uniju ne može da se pohvali", naveo je Vulin u saopštenju.

"Srbija koju vodi poslednji slobodni državnik Evrope Aleksandar Vučić je na svojoj strani. Srbija dosledno poštuje međunarodno pravo i zato nam nije razumljivo da je teritorijalni integritet Ukrajine svetinja, a celovitost Srbije nije. Svaki ultimatum počne sa jednim uslovom, a nastavi se još jednim, pa još jednim. Samo uvedimo sankcije Rusiji, pa samo priznajmo takozvano Kosovo, pa samo napustimo Republiku Srpsku. Ko nam garantuje da se od nas neće tražiti da samo naoružavamo Ukrajinu, pa da samo postanemo deo sukoba zbog koga duboko žalimo, ali nismo i nećemo da budemo deo njega. A kada sve to ispunimo, eto 2033. godine, pa možda i budemo bliže članstvu u Evropsku uniju", kazao je Vulin i dodao:

"Da je Aleksandar Vučić prihvatio da uvede sankcije Rusiji i prizna takozvano Kosovo, već bi zaboravili na gluposti koje ponavljaju u medijima o diktaturi, o izostanku vladavine prava i sličnim lažima. Do početka sukoba u Ukrajini, Evropska unija je o Kijevu govorila kao o jednoj od najkorumpiranijih zemalja u Evropi, a sada ih proglašava zemljom kandidatom. Pustite Srbe da sami odlučuju i nemojte im pretiti silom, možete dobiti odgovor koji vam se neće dopasti", izjavio je ministar Aleksandar Vulin, komentarišući navode Fon der Lajenove da Srbija mora da se odluči na čijoj strani želi da bude.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 72 idi na stranu