Rusija iznela nove dokaze; "Testiraju se... Jer znaju šta je tamo NATO radio"

Moskva -- Dobijeni su novi dokazi o sprovođenju vojno-bioloških aktivnosti u Ukrajini uz podršku i u interesu Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo
Tanjug/AP Photo

Sve o ratu u Ukrajini pratite u Live Blogu B92.

To je saopštila portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u najnovijem obraćanju.

"30 ukrajinskih laboratorija u 14 naselja angažovano je na aktivnostima u cilju poboljšanja patogenih svojstava kuge, antraksa, kolere i drugih smrtonosnih bolesti", iznela je ona.

Kako tvrde iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije, na teritoriji Hersonske oblasti pronađeni su dronovi opremljeni kontejnerima i opremom za prskanje.

"Tokom eksperimenata, samo u harkovskoj laboratoriji, poginulo je oko 20 ukrajinskih vojnika, još 200 je hospitalizovano", kazala je Zaharova.

Savet bezbednosti UN u Njujorku: "U Ukrajini formirana mreža od 30 bioloških laboratorija"

Osim toga, utvrđene su činjenice testiranja potencijalno opasnih bioloških proizvoda na pacijentima psihijatrijske bolnice u Harkovu, o čemu se već pisalo.

Pribavljeni su dokazi o namernoj upotrebi uzročnika tuberkuloze 2020. godine za zarazu stanovništva Slavjanoserbskog okruga LNR putem letaka u vidu falsifikovanih novčanica.

"Oni koji u zemlje EU stižu iz Ukrajine pre svega se testiraju na tuberkulozu. Znaju šta su tamo radile NATO strukture", još jedan je od podataka koje je ministarstvo iznelo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu