Čovek čija je analiza šokirala Rusiju promenio priču

Moskva -- Ruski analitičar koji je na ruskoj državnoj televiziji šokirao Ruse, rekavši da je stanje na ratištu drugačije od onog koje se prikazuje, "promenio je ploču".

Izvor: Jutarnji list
Podeli
EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY/Ilustracija
EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY/Ilustracija

Bivši član Glavne operativne uprave Glavnog stožera Oružanih snaga Ruske Federacije Mihail Hodarjonok sada kaže da je svaki razgovor o tome da je Ukrajina sposobna za protivnanap "veliko preterivanje".

Samo jedan dan pre toga je kritikovao ruske vojne operacije u Ukrajini rekavši da bi se situacija za Rusiju mogla "pogoršati".

"Kada ljudi govore o tome da je Ukrajina stekla sposobnost protivnapada, to je veliko preterivanje. A što se tiče akcija našeg vrhovnog zapovedništva, postoje svi razlozi da sde veruje da će sprovođenje ovih planova u vrlo bliskoj budućnosti Ukrajini doneti neugodno iznenađenje", rekao je Hodarjonok na ruskoj državnoj televiziji u sredu.

Takođe je poručio da bi bilo nemoguće da ukrajinske oružane snage steknu vazdušnu nadmoć u sledećih nekoliko meseci, a u smislu sticanja pomorske nadmoći, rekao je: "Dok je naša Crnomorska flota u Crnom moru, ukrajinska prevlast ne dolazi u obzir."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu