"Vodi se neobjavljeni rat"; Zapad gura ka nasilju?

Zapad gura Kijev ka nasilju velikih razmera u istočnoj Ukrajini, izjavio je danas sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Prema njegovim rečima, "Zapad jača podršku Kijevu, gurajući ga ka nasilnim akcijama velikih razmera na istoku Ukrajine", prenosi TAS S.

Patrušev tvrdi da Zapad nastoji "da stvori uslove za nametanje kontrolisanog režima u Rusiji, kao što je to praktikovano u nizu zemalja".

Dodao je da je „specijalna vojna operacija" osujetila te planove, te objasnio da je Moskva morala da iskoristi "tu preventivnu meru", jer je zabrinjavajuće porastao nivo pretnji po nacionalnu bezbednost i nepoštovanje interesa Rusije, a što je ugrozilo samu njenu državnost i postojanje, navodi TAS S.

Najnovije vesti sa Istočnog fronta pratite OVDE.

"SAD i njihovi saveznici po svaku cenu nastoje da održe lažni mit o agresivnoj Rusiji, koja navodno nastoji da porobi zapadni svet", primetio je Patrušev.

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije je ocenio da se "neoliberalizam kolektivnog Zapada razvija u fašističku ideologiju usmerenu protiv ruskog sveta", i da "globalna agresija na Rusiju" nema samo političku i ekonomsku, već i ideološku i moralnu dimenziju.

"Antiruska kampanja koju vode SAD dokazuje da se protiv Rusije vodi neobjavljeni rat", izjavio je on.

Prema njegovim rečima, odluka SAD da se jednostrano povuku iz Ugovora o antibalističkim raketama (ABM), iz Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) i Ugovora o otvorenom nebu bila je veliki udarac međunarodnoj bezbednosti, prenosi ruska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu