"NATO pivo" – šta je tu NATO, a šta "hajde da pijete pivo" FOTO

U jeku odluke FInske da prekine višedecenijsku neutralnost i zatraži članstvo u NATO, jedna pivara odlučila se na prodaju piva sa oznakom NATO.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Ilustracija: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy

Međutim, dobar deo finske javnosti nije blagonaklono dočekao taj potez pivare, i koliko god su za pristupanje njihove zemlje Alijansi, smatraju da je u slučaju piva reč o promociji alkoholizma, čemu ne sme biti mesta.

S druge strane, pivara "Olaf Brewing" objasnila je da se do sada nisu mešali u politiku, a sada je većina Finaca za ulazak u NATO, rekao je CEO kompanije fonskim medijima.

"Zato smo se odlučili na ovaj korak, mada u stvari i nije trebalo toliko ‘odlučivanja’, jednostavno smo to uradili", rekao je on.

Konzerva "NATO piva" je plava, a na njoj je vitez u oklopu, koji na grudima ima simbol NATO-a. Pivo se zove OTAN, što je francuski izgovor reči NATO, a finskog "Ja ću imati".

Iz pivare kažu da su primili već veliki broj porudžbina "NATO piva".

Iako marketinški stručnjaci kažu da je reč o fenomenalnom potezu pivare na koji će se sada svi “zakačiti”, upozoravaju s druge strane i na striktna pravila koja važe u Finskoj za reklamiranje alkohola.

Pivara je ovim potezom u sivoj zoni, ističu, a trebalo bi videti gde je granica onoga "NATO" i hajde da pijete pivo.

Takođe, slična mišljenja pojavila su se i na društvenim mrežama, pa je nacionalno telo zaduženo za kontrolu marketinga i alkohola pozvano da reaguje jer bi u celoj priči moglo da bude i da se promoviše alkoholizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu