Ambasada Rusije: Ostajemo pri svom stavu

Sarajevo -- Ambasada Rusije u BiH saopštila da ostaje pri stavu da sve odluke u spoljnoj politici BiH, moraju biti donete na osnovu konsenzusa tri konstitutivna naroda.

Izvor: Beta
Podeli
EPA-EFE/MAURI RATILAINEN/Ilustracija
EPA-EFE/MAURI RATILAINEN/Ilustracija

Komentarišući spekulacije da je Republika Srpska dala pristanak na uvođenje sankcija Rusiji, Ambasada je navela da "u skladu s principijelnim stavom Ruske Federacije ne smatraju BiH neprijateljskom državom".

U vezi sa spekulacijama da je RS prihvatila da se Rusiji uvedu sankcije, zvaničnici ruske ambasade su novinskoj agenciji Srna rekli da objašnjenje treba tražiti od onih koji su to izjavili.

Pojedini opozicioni predstavnici u RS su prethodnih dana rekli da su vlasti Republike Srpske dale pristanak da BiH uvede sankcije Rusiji. NAkon toga je savetnik srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika to demantovao.

Ambasada Rusije u BiH je dodala da ne menja svoj stav kada je reč o odlukama koje se tiču spoljne politike BiH, a koje se, kako kažu, moraju donositi na osnovu konsenzusa i kompromisa tri konstitutivna naroda BiH i u skladu sa osnovnim načelima dejtonskog Ustava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu