Ukrajinski general o kraju rata: Putinu spremaju državni udar?

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe kaže da rat sa Rusijom "teče tako dobro da će doći do prekretnice do sredine avgusta i okončati se do kraja godine".

Izvor: index.hr
Podeli
 EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT
EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Ovo je daleko najtačnije i najoptimističnije predviđanje visokog ukrajinskog zvaničnika.

U intervjuu za Skaj njuz, general-major Kirilo Budanov je takođe rekao da je "u Rusiji već u toku državni udar za svrgavanje Vladimira Putina i da je ruski lider teško bolestan od raka".

Budanov je tačno predvideo kada će se ruska invazija desiti, dok su drugi u njegovoj vladi bili skeptični, piše Skaj njuz.

"Prekretnica će biti u drugom delu avgusta. Većina aktivnih borbi biće završena do kraja ove godine. Kao rezultat toga, mi ćemo obnoviti ukrajinsku moć na svim našim teritorijama koje smo izgubili, uključujući Donbas i Krim", rekao je.

Sve o ratu u Ukrajini iz minuta u minut pratite ovde.

Kako kaže, ruska taktika se nije promenila, a Rusija trpi ogromne gubitke. On je rekao da nije iznenađen neuspesima Rusije u ratu.

"Znamo sve o našem neprijatelju. Znamo za njihove planove u trenutku kada ih naprave. Evropa vidi Rusiju kao veliku pretnju. Oni se plaše njene agresije. Mi se borimo protiv Rusije osam godina i možemo reći da je priča o moćna ruska vojska je mit, samo horda ljudi sa oružjem", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 547 idi na stranu