Abazović sutra na saslušanju

Pred parlamentarnim Odborom za bezbednost i odbranu sutra će biti saslušalni šefovi bezbednosnih službi.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Među njima je i premijer Dritan Abazovića, koji je u bivšoj vladi kao potpredsednik bio zadužen za ovaj sektor i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića u vezi sa navodima Europola da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana.

Predviđeno je i saslušanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, šefa Specijalnog policijskog odeljenja Predraga Šukovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adzića i vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Save Kentere.

Predsednik Odbora, Milan Knežević, kazao je da se postavlja pitanje da li bi se došlo do informacija da one nisu u vidu transkripta objavljene na portalu Libertas.

“Potrebno je da se nešto pojavi u vidu transkirpta na nekom portalu ili mediju, a onda dođemo do toga da su nadležni imali neke infromacije u vezi sa slučajevima o kojima ćemo govoriti”, rekao je Knežević, preneo je portal podgoričkog Dana.

Europol je dokument sa transkriptima razgovora Lazovića i Milovića sa članovima kriminalnog kavačkog klana nadležnim crnogorskim službama dostavio u leto prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 138 idi na stranu