Novinari otkrili još jedan "partigejt": Torta, rođendanska pesma

London -- Britanski premijer Boris Džonson otganizovao je zabavu za svoj rođendan tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida 19 u junu 2020. godine.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali
Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

Tada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru, izvestila je TV mreža ITV njuz

Ovim novim otkrićem se pojačava pritisak na premijera Veliike Britanije zbog niza okupljanja u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu broj 10, kojima su, kako se čini, prekršene epidemiološke mere koje je nametnula Vlada na čijem je čelu, prenosi Rojters.

Njegov kabinet je osporio da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveo da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu, posle sastanka kako bi čestitala rodjendan premijeru, "koji se zadržao manje od 10 minuta".

ITV izveštava da je navodno premijerova supruga Keri Džonson pomogla u organizaciji zabave 19. juna popodne, na kojoj je bilo prisutno 30 ljudi. Veruje se da je premijeru darovana torta dok je njegova supruga podstakla osoblje da otpeva rođendansku pesmu Džonsonu.

Džonson je ranije davao razna objašnjenja o nelegalnim zabavama u svojoj rezidenciji. Prvo je rekao da nijedno pravilo nije prekršeno, a zatim se izvinjavao Britancima.

Opozicioni lider Kir Starmer rekao je o rodjendanskom skupu da je to još jedan dokaz da "Britanci imaju premijera koji veruje da pravila koja je uveo drugima ne važe za njega".

"Ne možemo da dozvolimo da nastavimo sa ovom haotičnom vladom bez kormila. Premijer je smetnja naciji i on mora da ode", rekao je Starmer

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu