Zvicer spremao atentat na predsednika Srbije – ministar Spasovski mu izdao važeći pasoš?

Opoziciona stranka VMRO-DPMNE optužila je Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije, da je Radoje Zvicer dobio pasoš te zemlje pod drugim imenom.

Izvor: press24.mk.
Podeli
Alexandra_Strekoza/ Depositphotos
Alexandra_Strekoza/ Depositphotos

Vulin: "Spremali atentat na Vučića" VIDEO

Brnabić: "Ubistvo Vučića planirano u prvoj polovini februara, imamo to napismeno"

Na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Severne Makedonije je Oliver Spasovski.

"VMRO DPMNE je u kontekstu razotkrivanja afere 'mafija' pre nepunih godinu dana otkrila da se na spisku mafijaša i kriminalaca kojima je Spasovski izdao legalni makedonski pasoš, ali pod drugim imenom, nalazi upravo Radoje Zvicer, koji je, prema informacijama Evropola, organizator atentata na predsednika Srbije", kažu u opozicionoj stranci.

Kako navodi VMRO-DPMNE, iako je od tog otkrića prošlo godinu dana, posle godinu dana niko nije optužen, iako su, kako tvrde, makedonske pasoše dobili mafijaši iz regiona i sveta, prenosi portal press24.mk.

"Osim simbolične kazne za nekoliko funkcionera u MUP-u koji su trebali da budu kolateralna šteta, nema odgovornosti za stvarne organizatore mreže za izdavanje makedonskih pasoša. Nema kriminalca koji ne koristi pasoše sa makedonskom zastavom. To pokazuje da je Spasovski, uprkos sramoti za Makedoniju, otvoreni zaštitnik kriminala", kažu u VMRO-DPMNE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 164 idi na stranu