"Uvukli su Đokovića u političku igru"

Državni sekretar za spoljne poslove Srbije Nemanja Starović oglasio se povodom dešavanja sa Novakom Đokovićem u Australiji.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT
EPA-EFE/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Australijanci odbili: Đokoviću zabranjeno

On je za BBC izjavio da bi trenutni tretman australijskih vlasti prema Đokoviću mogao da naruši odnose između Australije i Srbije.

To je na svom nalogu na Tviteru potvrdila i dopisnica BBC-ja iz Brisela.

Starović je dodao, komentarišući odnos australijskih vlasti prema Novaku Ðokoviću, da je srpski teniser uvučen u političku igru bez svoje krivice.

"Ðoković nije prekršio nijedno pravilo i zakon i došao je u Australiju u duhu dobre volje da bi igrao tenis, ali je bez svoje krivice i namere uvučen u političku igru sa jedinim ciljem da australijska vlada pokaže mišiće", kazao je Starović za BBC.

To je nešto što je za nas neprihvatljivo, istakao je on i dodao da je i odluka vlade da poništi vizu Ðokoviću i ponovo pokrene postupak deportacije još jedan dokaz da je reč o političkoj igri u kojoj Ðoković nema nikakve krivice.

Podsetimo, prvom teniseru sveta opet je odbijena viza za igranje na Australijan openu.

Srpskom asu sada preostaje da se žali na odluku, što će izvesno i uraditi, a situaciju iz minuta u minut možete pratiti na našem sajtu putem LIVE bloga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu