Tinejdžer ubio đake – roditelji krivi

Tužilac u Mičigenu podigao je optužnicu protiv roditelja tinejdžera koji je u utorak ubio četvoro, a ranio 7 učenika srednje škole u toj američkoj državi.

Izvor: RTS
Podeli
 EPA-EFE/NIC ANTAYA
EPA-EFE/NIC ANTAYA

Roditelji 15-godišnjeg Itana Kramblija, koji je osumnjičen da je u utorak ubio četvoro učenika srednje škole "Oksford" u mičigenskom okrugu Oklend, optuženi su za četiri ubistva iz nehata, saopšteno je iz kabineta okružnog tužioca.

"Roditelji su bili jedine osobe u poziciji da imaju pristup oružju", rekla je Karen Mekdonald, tužilac okruga Oklend.

Dodala je da je oružje bilo dostupno tinejdžeru koji je pucao u školi, a istražitelji su utvrdili da je poluautomatski pištolj kojom je Krambli pucao prošle nedelje kupio njegov otac.

Protiv Itana Kramblija podginuto je više optužnica, između ostalog za ubistvo, pokušaj ubistva i terorizam, zbog pucnjave u srednjoj školi "Oksford", u okrugu Oklend u Mičigenu, na oko 100 kilometara severno od Detroita.

Ubijeno je četvoro učenika, a ranjeno je još sedmoro ljudi.

Roditelji su nekoliko sati pre pucnjave bili pozvani u školu, pošto je jedan profesor pronašao crtež pištolja i osobe koja krvari i traži pomoć, navela je Mekdonaldova. Dodala je da zbog toga postoji mogućnost da je pucnjava bila planirana.

Nadležni su ranije saopštili da se uprava škole sastala sa napadačem i njegovim roditeljima kako bi razgovarali o njegovom ponašanju.

"Svako ko je imao mogućnost da spreči ovu tragediju, trebalo je to da učini", poručila je Karen Mekdonald.

 EPA-EFE/NIC ANTAYA
EPA-EFE/NIC ANTAYA

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu