"Bajdene, da li ste dobro?" VIDEO/FOTO

Promuklim glasom predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je danas da je prehlađen.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/JIM LO SCALZO
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

On je rekao da je prehladu verovatno dobio od unuka.

Nakon govora o američkoj ekonomiji tokom koga se zakašljao nekoliko puta, novinari su pitali Bajdena da li se oseća dobro, preneo je Rojters.

"Dobro sam. Svaki dan radim test, kovid test...Ono što imam je jednoipogodišnji unuk koji je prehlađen i voli da ljubi tatu... reč je samo o prehladi", rekao je on.

Ipak potpisao

EPA-EFE/JIM LO SCALZO
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Bajden je potpisao danas zakon o privremenom finansiranju federalnih agencija do sredine februara, saopštila je Bela kuća, a time je samo par sati uoči isteka roka izbegnuta skupa blokada rada vlade tokom praznične sezone.

Zakon je obezbedio finansiranje američke administracije do 18. februara, što podeljenom Kongresu daje još 11 nedelja da ili osmisli dugoročni plan finansiranja ili opet odobri novo kratkoročno rešenje, prenosi Rojters.

U ranijim saopštenjima iz Bele kuće Bajden je naglasio da bi Kongres trebalo da radi na dvopartijskom sporazumu koji bi obezbedio celoviti zakon o finansiranju. Kongres SAD usvojio je predlog zakona o privremenom finansiranju federalnih agencija sa 69 glasova "za" i 28 "protiv" u Senatu koji je podržao meru nakon što je ranije zakon odobrio Predstavnički dom, preneo je britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).

Predlog zakona je usvojen nekoliko sati uoči prestanka važenja ranije odluke o finansiranju koja bi istekla u petak, što bi za posledicu imalo da milioni radnika u javnom sektoru ne budu plaćeni tokom Božića i Nove godine. Grupa republikanskih senatora zapretila je da će "minirati" usvajanje zakona o finansiranju u znak protesta zbog Bajdenovog zalaganja da se na federalnom nivou propiše obavezna vakcinaciju protiv kovida zaposlenih u velikim kompanijama.

Njihov pokušaj da dostavljanjem amandmana spreče sprovođenje inicijative o obaveznoj vakcinaciji osujetile su demokrate. Predstavnički dom Kongresa je ranije u četvrtak odobrio zakon o finansiranju sa 221 glasom "za" i 212 glasova "protiv".

Prethodni zakon o privremenom finansiranju, koji je predsednik Bajden potpisao u oktobru, obezbedio je da vlada ostane u funkciji do 3. decembra.

EPA-EFE/JIM LO SCALZO
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 434 idi na stranu